GESCHIEDENIS

Het_oude_pand_van_Noordhoek_KaasMijn handel begonnen met fl. 2.900,00,- schreef Fijs Noordhoek, grootvader, op 1 mei 1912 in zijn nieuw kasboekje. Nu bijna 100 jaar later ligt er een oud vergeeld en versleten kasboekje als een relikwie voor me. Sedert die tijd is er veel veranderd; van echte, eerlijke en heerlijke boerenkaas naar een enorme massaproductie in de zuivel. Van voorzichtige verkoopplannen op de binnenlandse markt tot verkopen naar verre exportgebieden; van handjeklap op de Bodegraafse kaasmarkt naar e-mail berichten vanuit onbestendige oorden. Van telegramcodes (Bentley’s) te ontcijferen naar het constant bereikbaar moeten zijn via het mobiel. 

Een wereld van grotere tegen stellingen van toen en nu is bijna ondenkbaar. Echter zuivel, in het bijzonder kaas, wordt in toenemende mate geconsumeerd en geapprecieerd in de hele wereld. Als exclusief en onafhankelijk exportbedrijf van voornamelijk Nederlandse kaas willen wij hierbij een bijdrage aanleveren. 

Historie

Als Markthandel gestart in 1912 in Bodegraven. De handel bestond in die tijd voornamelijk uit het opleggen en verhandelen van boerenkaas.  De kaas werd rondgebracht met de handkar en de bakfiets.

Nu

Uitgegroeid tot een internationaal opererende kaas groothandel. Innovatief, flexibel en klantgericht.